|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Risotto z owocami morza |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 350 g mieszanki owoców morza
200 g ryżu do risotto marki Halina
2 szklanki bulionu
4 łyżki masła
3 łyżki posiekanej cebuli
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki tartego parmezanu
sok z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki
|
Opis przygotowania: 3 łyżki masła rozgrzać w dużym rondlu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażać aż się zeszkli. Dodać ryż do risotto marki Halina i mieszać do wchłonięcia się tłuszczu. Następnie dodawać stopniowo bulion, mieszając aż każda jego porcja zostanie wchłonięta. Całość gotować przez ok. 20 min., cały czas mieszając. Mieszankę owoców morza opłukać, posiekać czosnek. Na rozgrzaną patelnię wrzucić łyżkę masła, dodać owoce morza z czosnkiem, skroplić sokiem z cytryny i smażyć przez ok. 15 min. Do gotowego ryżu dodać owoce morza oraz pieprz i sól, wymieszać. Serwować posypane parmezanem i natką pietruszki. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr | Przepis czytano już 2663 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|