Piernik z imbirem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 szkl. mąki
2/3 szkl. mleka
3/4 szkl. brązowego cukru
1/2 szkl. melasy / miodu
10 dag masła
2 jajka
1,5 łyżki startego imbiru
łyżka cynamonu
łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki zmielonych goździków
sól
|
Opis przygotowania: Utrzeć cukier z masłem, aż powstanie jednolita masa. Dodać roztrzepane jajka. Całość zmiksować, dodając po trochu mąkę, melasę, przyprawy i odrobinę soli. Powoli dolewać mleko. Gdy będzie jednolite przelać do wytłuszczonej formy. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. ok. 180 stopni C i piec ok. 35-40 min. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6192 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |