Duszona baranina po chińsku |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 250 g baraniny
2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
szczypta cukru i glutaminianu sodu
1 łyżka oleju
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w 3-cm kostkę i wraz z imbirem i czosnkiem przesmażyć na oleju, dodać wino oraz pozostałe przyprawy i tyle wody, aby sos przykrył mięso. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1,5 godziny. Danie jest gotowe, gdy sos prawie całkowicie wyparuje. Potrawę podawać z makaronem. |
|
Region: Kuchnia chińska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 9885 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |