przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Duszona baranina po chińsku

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
250 g baraniny
2 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego sherry
1 łyżeczka posiekanego korzenia imbiru
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki sosu sojowego
szczypta cukru i glutaminianu sodu
1 łyżka oleju

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w 3-cm kostkę i wraz z imbirem i czosnkiem przesmażyć na oleju, dodać wino oraz pozostałe przyprawy i tyle wody, aby sos przykrył mięso. Zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem około 1,5 godziny. Danie jest gotowe, gdy sos prawie całkowicie wyparuje. Potrawę podawać z makaronem.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 9885 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin