|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Amur saute |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.20 Składniki: 1 kg amura,
4 dkg mąki,
oliwa do smażenia,
sól,
pieprz i sok z cytryny do smaku.
|
Opis przygotowania: Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kości kręgosłupa, pokrajać ukośnie na porcje. Następnie posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min., potem oprószyć solą i mąką, usmażyć. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 12946 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|