|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki I |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 35 dkg mąki,
2 jaja,
około 150 ml wody,
sól.
|
Opis przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie, wbić jaja, wlać wodę, wymieszać nożem i zagnieść twarde ciasto starannie wyrabiając, podzielić na części, cienko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia. Następnie posypać mąką, zwinąć w rulon i pokrajać na paseczki szerokości 2 cm, potem w poprzek na kwadraciki, rozrzucić na stolnicy. Łazanki wrzucić do wrzącej, osolonej wody, zamieszać, przykryć i ugotować, odcedzić, przelać ciepłą wodą, osączyć. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8540 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|