|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryż zapiekany z pieczarkami i jajkami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 szkl. ryżu ugotowanego na sypko
20 dag pieczarek
1 łyżka masła
4 jajka
3/4 szkl. zsiadłego mleka
2 łyżki startego żółtego sera
2 ząbki czosnku
tarta bułka
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu , doprawić solą i pieprzem oraz posiekanym czosnkiem. Połączyć z ryżem, dodać 1/2 łyżki naci, wymieszać, włożyć do żaroodpornego półmiska wysmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą. wybić jajka, wymieszać z mlekiem, dodać sól, pieprz, polać ryż, posypać serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 20 min. Posypać pozostałą nacią. |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 14327 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|