przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Rolmopsy popularne

Poziom: łatwy
Czas: 120 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
50 dkg śledzi (solonych),
10 dkg cebuli,
8 dkg ogórków kwaszonych,
8 dkg ugotowanej marchewki, natka pietruszki,
150 ml wody,
80 ml octu,
20 ml oliwy,
cukier,
musztarda i ziele angielskie do smaku.

Opis przygotowania:
Śledzie przygotowywać jak śledzie w oliwie I. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać razem z marchewką i obranymi ogórkami w paseczki. Filety śledziowe posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki, nałożyć cebulę, marchewkę i ogórek, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką. Wodę zagotować z octem i przyprawami, wystudzić, zalać śledzie ułożone w słoju, skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 h.
Przepis czytano już 11607 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin