przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaki ziołowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg ziemniaków
40 g masła
1 kopiasta łyżka mąki
2 szkl. wywaru warzywnego
3-4 łyżki kwaśnej śmietany
2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy
sól, pieprz

Opis przygotowania:
Ugotować ziemniaki w mundurkach, pokroić w grube plastry. W garnku przygotować zasmażkę z tłuszczu i mąki, zalać wywarem, dodać śmietanę, przyprawić. Pod koniec dodać rzeżuchę.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 5264 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin