|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Papryka z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: papryka żółta
papryka czerwona
papryka zielona
10 dag pieczarek
żółtko
ząbek czosnku
2 łyżeczki octu winnego
1/2 szkl. oliwy
1/4 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Papryki upiec w piekarniku, często obracając, obrać ze skórki, pokroić na cienkie paski. Pieczarki przekroić na pół, usmażyć na maśle, dodać paprykę i jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć na talerz, polać sosem - zmiksować żółtka z musztardą, rozgniecionym czosnkiem, przyprawami, powoli dodając oliwę a potem ocet winny. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5623 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|