| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pikantne steki wołowe |  
	 |  
		Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Głosów: 3 Ocena: 3.67  Składniki: 4 ząbki czosnku 
po 3-4 łodyżki różnych ziół (natka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek) 
2 łyżki octu winnego 
1 szklanka oleju 
2 łyżki musztardy 
1 łyżeczka suszonego majeranku 
pieprz kajeński 
4 duże podwójne steki wołowe z kością 
sól
 
  |  
	Opis przygotowania: Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z posiekanymi ziołami, octem, olejem, musztardą oraz suszonym majerankiem. Przyprawić pieprzem kajeńskim. Marynatą posmarować steki, włożyć je do lodówki na 2 dni. Steki osączyć z marynaty, ułożyć je na rozgrzanym ruszcie. Grilować minutę z każdej strony. Posolić po upieczeniu. |  
	 |  
	| Sposób przygotowania:  Grillowane |  	 |  
		| Przepis czytano już 13429 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |