| Pikantna karkówka | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
12 steków z karkówki
 1/4 l sosu BBQ lub keczupu
 2 łyżki miodu
 1 łyżka posiekanej natki
 sól
 pieprz
 papryka słodka
 szklanka maślanki
 2 łyżeczki soku z cytryny
 2 łyżki curry
 2 łyżeczki igiełek rozmarynu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mięso umyć i osuszyć. Keczup połączyć z miodem i natką, przyprawić słodką papryką. Mieszaniną posmarować 6 steków. Maślankę wymieszać z sokiem cytrynowym, curry i rozmarynem, przyprawić pieprzem. Polać pozostałe steki. Mięso odłożyć na godzinę, osączyć z marynat i upiec na grillu (z każdej strony po 7-8 minut) Od czasu do czasu smarować marynatami. Steki oprószyć solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami, śmietaną, sałatą i pomidorami z grilla.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11688 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |