|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Baranina w sosie koperkowym |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 3Ocena: 3.33
- 50-75 dag baraniny lub mięsa z jagnięcia
 - pieprz, sól
 - listek laurowy
 - szklanka rosołu z kostki
 
 Sos:
 - 3 dag masła
 - szklanka rosołu
 - 2 łyżki mąki
 - 2 łyżki octu winnego
 - łyżeczka cukru
 - 1 żółtko
 - 2 łyżki posiekanego koperku
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kawałek mięsa opłukać, natrzeć pieprzem, solą i zmiażdżonym listkiem laurowym. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce po czym przełożyć do szczelnie przykrytego rondla, podlać rosołem i dusić na małym ogniu ok.1,5 godz. Po uduszeniu mięso wyjąć, trochę przestudzić i pokrajać w plastry. Przygotowanie sosu: Z masła i mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić ją rosołem, dodać ocet i rozmieszane w małej ilości sosu z duszenia żółtko. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Całość wymieszać z sosem pozostałym po duszeniu, włożyć plastry mięsa i ogrzać na bardzo małym ogniu. Podawać z ziemniakami.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis czytano już 9715 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 Wasze komentarze 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |