|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka szwedzka z ziemniaków |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.75 Składniki: 6 ziemniaków (ugotowanych w łupinach),
2 łyżki posiekanej naci pietruszki z estragonem,
3 łyżki posiekanych buraków marynowanych,
2 łyżki kaparów,
2 łyżki posiekanego szczypiorku,
5 łyżek oliwy,
1.5 łyżki octu lub soku z cytryny,
sól,
pieprz,
1 - 2 ząbki czosnku,
1 por,
1 łyżka posiekanej naci pietruszki.
|
Opis przygotowania: Oliwę wymieszać z octem lub sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać ze skórki, pokrajać w plasterki lub cząstki, wyłożyć na półmisek. Posiekane buraki ułożyć w środku spiętrzając. Posypać kaparami i posiekaną nacią pietruszki z estragonem i szczypiorkiem. Polać przygotowaną zaprawą, posypać posiekanym czosnkiem, nacią pietruszki i posiekanym porem. Pozostawić na 1 h w lodówce. Podawać jako dodatek do ryb, jaj lub mięs. |
|
Region: kuchnia skandynawska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 11359 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|