przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Risotto z brokułami

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 30 dag brokułów
- sól
- pieprz
- bazylia, oregano, tymianek
- 3 małe cebule
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 20 dag ryżu
- 15 dag mrożonego groszku
- po 100 ml białego wina i śmietany kremówki
- 4 dag parmezanu

Opis przygotowania:
Brokuły podzielić na różyczki. Wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować 5 minut, osączyć. Cebule pokroić w cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju razem z cebulą. Wsypać ryż, smażyć razem jeszcze przez chwilę, a następnie wlać wino i 1/2 l wody. Wrzucić groszek, zioła, posolić i posypać pieprzem, gotować 10 minut. Dodać śmietanę, wymieszać. Do ryżu wrzucić brokuły, podgrzewać jeszcze razem przez chwilę. Przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 12090 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin