|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Makówki |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 3.60 Składniki: - bułka drożdżowa
- słodka lub chałka
- mak (jak na mak z łamańcami)
- 1 szkl. słodkiego, zimnego mleka
|
Opis przygotowania: Mak wypłukać, osączyć, zalać wrzącym mlekiem, dodać wanilię i gotować na bardzo małym ogniu ok. 20 min. Następnie wyłożyć na sitko, ostudzić, wyjąć wanilię i zemleć 3 razy w maszynce z sitkiem o małych otworach.Kawałki bułki układać w salaterce, na przemian z masą makową, zalać zimnym, przegotowanym mlekiem, mocno oziębić |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 8408 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|