| Smażone plastry ananasa | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 1Ocena: 5.00
- 4 - 6 osączonych plastrów ananasa z puszki
 - mąka pszenna do obtaczania
 - ok. 250 ml ciasta do zanurzania przed smażeniem
 - olej do smażenia
 - cukier puder
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Plastry ananasa osuszyć i obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na głębokiej patelni. Plastry ananasa nabijać na widelec, zanurzać w cieście i wkładać na gorący olej. Usmażyć na ciemnozłoty kolor z obu stron. Usmażone plastry wyjąć z tłuszczu, osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podawać posypane cukrem pudrem.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9994 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |