przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto do smażenia

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.60
Składniki:
15 dkg mąki pszennej,
szczypta soli,
2 łyżki stopionego masła lub oliwy,
150 ml letniej wody,
1 białko.

Opis przygotowania:
Do miski przesiać mąkę, dodać sól. Zrobić zagłębienie w środku, wlać w nie tłuszcz oraz wodę. Dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Odstawić na godzinę. Z białka ubić sztywną pianę. Domieszać ją delikatnie do ciasta tuż przed jego użyciem. Z podanych proporcji otrzymuje się ok. 250 ml ciasta
Opis / Uwagi:
W oryginalnym przepisie stosuje się pół na pół mąkę pszenną i razową.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 10302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin