przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Fasolada

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
0.5 kg fasoli,
4 marchewki,
2 cebule,
1 seler,
300 ml oleju,
300 ml soku pomidorowego,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Fasolę namoczyć w wodzie przez 10 h. Zagrzać w wodzie pozostałej z moczenia, gotować 5 min., odcedzić i przełożyć do drugiego garnka. Marchew pokroić w plasterki, seler i cebulę posiekać. Warzywa dodać do garenka z fasolą zalać wodą dodać sok pomidorowy i przyprawy. Gotować aż wszystkie składniki staną się miękkie. Podawać z grzankami, doprawić cytryną.
Region:  Kuchnia grecka
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 8915 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin