Brzoskwinie z rusztu |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4-6 dużych brzoskwiń
małe opakowanie serka homogenizowanego (15 dag)
1 jajko
2 łyżki cukru
2 łyżki likieru brzoskwiniowego lub rumu
4-6 połówek winogron
|
Opis przygotowania: Brzoskwinie zalać wrzątkiem i zdjąć skórkę. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Serek utrzeć z żółtkiem, cukrem i likierem. Połączyć z pianą z białka, kremem napełnić połówki owoców. Po środku każdej ułożyć połówkę winogrona. Brzoskwinie luźno zawinąć w folię aluminiową (tak, aby nie dotykała nadzienia). Grillować ok. 25 minut. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 7340 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |