Sałatka z topinambura |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 4.33 Składniki: 750 g bulw topinambura,
sól,
8 - 10 łyżek oleju z orzeszków ziemnych,
4 - 6 łyżek łagodnego octu sól,
mielony pieprz,
1 łyżeczka musztardy.
|
Opis przygotowania: Topinambury obrać i ugotować do miękkości (tak jak ziemniaki) w osolonej wodzie. Wodę odlać, a ziemniaki ostudzić i pokroić na plasterki.
Topinambura włożyć do miseczki i zalać marynatą. Całość dokładnie wymieszać. Podawać ze smażoną rybą. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 14535 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |