przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placki kukurydziane z Jukatanu

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
3 chiles anchos,
3 obrane ze skóry pomidory,
1 pokrojona na ćwiartki cebula,
2 siekane ząbki czosnku,
1 łyżka smalcu wieprzowego,
8 tortilli o średnicy ok. 10 cm,
2 łyżki oleju,
2 gotowane na twardo i drobno siekane jajka,
50 g pokrojonego w kostkę sera tosella (włoski ser),
4 pokrojone na plasterki rzodkiewki.

Opis przygotowania:
Chili namoczyć na 1 h. Pomidory pokroić w drobną kostkę, zmiksować razem z chili, cebulą oraz czosnkiem i smażyć na gorącym oleju przez 3 - 4 min aż sos zgęstnieje.
Tortiiie usmażyć kolejno z obu stron na niezbyt gorącym oleju, umoczyć w sosie, a następnie nadziać siekanym jajkiem. Placki zrolować i udekorować kawałkami sera oraz rzodkiewkami. Podawać z sosem pomidorowym.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 9571 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin