|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki II |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 20 dkg mąki,
1 jajo (lub 2 białka),
3 łyżki wody,
sól.
|
Opis przygotowania: Mąkę przesiać, zagnieść z jajem i wodą, wywałkować dość grubo, pozostawić do przeschnięcia. Przeschnięte ciasto przesypać lekko mąką, zwinąć w rulon szerokości 5 cm. Rulon pokrajać na równe części długości 5 cm. Składać po dwa kawałki ciasta jeden na drugi, przesunąć przecięciem do brzegu stolnicy i krajać w paski szerokości 1 cm, zaczynając od strony złożenia, paski zaś kajać w kostkę. Łazanki do zup należy cieniej wałkować i krajać w drobniejszą kostkę. Bok kwadracika - około 7 mm. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 8048 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|