|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Łazanki z szynką |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 500 g kwadratowego makaronu (ok. 1 cm),
1 żółtko,
70 g masła,
200 g szynki,
sól,
2 filiżanki kwaśnej śmietany,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odsączyć na sicie. Szynkę zemleć w maszynce do mięsa, wymieszać z żółtkiem, kwaśną śmietaną i przyprawić pieprzem. Makaron i masę szynkową wyłożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i dobrze podgrzewać przez kilka min. Natychmiast podać na stół. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 8490 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|