Śledzie opiekane w zalewie octowej |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 17 Ocena: 3.59 Składniki: - płaty zielonych śledzi, ok 3 sztuki
- bułka tarta
- mąka
Zalewa na litr wody:
- szczypta soli (wg. smaku)
- 1 łyżka cukru (wg. smaku)
- ok 7 łyżek stołowych octu 10%
- 4 listki laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- ćwiartka gałki muszkatołowej
|
Opis przygotowania: Składniki zalewy zagotować i odstawić do wystygnięcia. Opanierowane w bułce i mące śledzie upiec na oleju. Następnie ułożyć w słoiku i zalać zalewą. Zakręcić słoik i odstawić. |
|
Opis / Uwagi: Śledzie najlepiej smakują dopiero drugiego dnia. |
|
|
Przepis czytano już 28426 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |