|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Alfredo |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 5 Ocena: 4.40 Składniki: - 500 g makaronu,
- 50 g masła,
- 3 łyżki pietruszki ,
- 1,5 kubka śmietany (315 ml),
- 4 łyżki parmezanu,
- sól,
- pieprz.
|
Opis przygotowania: Gotujemy makaron. Roztapiamy masło na małym ogniu, na patelni, dodajemy parmezan i śmietanę, czekamy, aż całość się zagotuje. Zmniejszamy płomień i gotujemy mieszając, aż sos lekko zgęstnieje. Dodajemy posiekaną pietruszkę, sól, pieprz do smaku. Wylewamy sos na makaron i dokładnie mieszamy, tak aby sos pokrył makaron. Można przybrać gałązką tymianku lub innymi świeżymi ziołami. Najczęściej do tego sosu gotujemy fettucine (takie szerokie, płaskie wstążki), ale można użyć dowolnego makaronu. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 16268 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|