Babeczki z wędzonego łososia w sosie pomidorowym |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 35 - 40 dag wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie płatki
- pół opakowania ubitej śmietanki kremowej
- 2 łyżki czerwonego kawioru
- ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne
- 4 dojrzałe pomidory, bez skórki i nasion, pokrojone w drobną kostkę
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- 1/3 pęczka drobno posiekanego szczypiorku
|
Opis przygotowania: Cztery głębokie kokilki wyłożyć częścią płatów łososia. Resztę łososia pokroić w paski i zemleć lub zmiksować. Ubitą kremówkę, purée z łososia, kawior i cayenne wymieszać dokładnie i przełożyć do kokilek. Przykryć je folią i wstawić do lodówki na 2 h. Pomidory zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Z lodówki wyjąć kokilki, wyłożyć ich zawartość na półmisek (uważając, aby nie zepsuć kształtu), dookoła oblać sosem i posypać szczypiorkiem. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 12737 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |