Banany z cynamonem i rumem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 13 Ocena: 4.46 Składniki: - 4 dojrzałe banany
- 25 g masła
- 75 ml (5 łyżek) rumu lub whisky
- 45 ml (3 łyżki) miodu
- 50 g grubo posiekanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
|
Opis przygotowania: Banany pokrojone w grube plastry usmażyć na maśle do miękkości. Wyłożyć na salaterkę i trzymać w cieple. Do masła dodać cynamon, potem miód oraz rum. Gotować aż sos trochę zgęstnieje. Wymieszać z orzechami. Ciepłe plastry banana polać sosem. Podawać ze śmietanką. |
|
Region: Kuchnia grecka |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 10389 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |