|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Baranina Duszona w Warzywach |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 6Ocena: 4.33
- 50 dag oczyszczonej z kości baraniny
 - 6 dag smalcu
 - 4 kartofle
 - 1 kalarepka
 - 1 pietruszka
 - 2 cebule
 - 2 pomidory (lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego)
 - 1 łyżeczka mąki
 - 0,5 szklanki śmietany
 - 0,5 szklanki suchej fasoli uprzednio namoczonej
 - 1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta" lub podobnej
 - sól i pieprz do smaku
 
 
 |  | Opis przygotowania: Rozgrzać w szybkowarze połowę tłuszczu, obrumienić w nim mięso, wyjąć, a na to miejsce włożyć fasolę wraz z wodą, w której się moczyła (powinna pokrywać fasolę). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie oczyścić warzywa, pokroić w kostkę i krótko przesmażyć (oprócz pomidorów), na pozostałym tłuszczu. Po otwarciu szybkowaru włożyć do niego mięso, przysmażone warzywa oraz pokrojone pomidory, posolić i popieprzyć. Zamknąć ponownie szybkowar i ogrzewać pozostałe 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po zakończeniu duszenia wlać wymieszaną z mąką śmietanę i zagotować.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Duszone |  |  |  | Przepis czytano już 9152 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 
 
 
 
 | haha Dodał/a ~pati dnia 2009-03-16 09:24:22
 
 ale brzytkie i nie dobre
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |