Bezy specjalnie na Dzień Mamy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 40 min. Porcji: 35 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 3 jajka
- pół szklanki cukru (4-5 łyżek stołowych)
- kakao
|
Opis przygotowania: 3 białka z jajek ubijamy na jednolitą masę stopniowo dodając cukier. Po dodaniu całego cukru dodajemy łyżkę stołową kakao (można dodać więcej -w zależności od uznania) jednocześnie mieszając naszą bezową masę.
Po ukończeniu ubijania białek, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (np. marki Paclan). Masę wykładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni. Pieczemy przez około 45 min. |
|
|
Przepis został dodany przez: julkapaclanka |
Przepis czytano już 6033 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |