| Biała kiełbasa w sosie cebulowo- | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  50 min.Porcji:  2Głosów: 1Ocena: 4.00
- 4 małe białe kiełbaski
 - 2 średnie cebule
 - 1 gruba na 1 centymetr kromka korzennego piernika
 - 1 szklanka wody
 - sos sojowy
 - pieprz mielony
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem .
 Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku , mniej słodki .
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Oryginalny smak zwyczajnej białej kiełbasy . Bardzo proste danie . Szybkie
 | 
		|  | 
| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Duszone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  babciagramolka | 
	| Przepis czytano już 11298 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |