Biała kiełbasa w sosie cebulowo- |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - 4 małe białe kiełbaski
- 2 średnie cebule
- 1 gruba na 1 centymetr kromka korzennego piernika
- 1 szklanka wody
- sos sojowy
- pieprz mielony
|
Opis przygotowania: Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem .
Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku , mniej słodki . |
|
Opis / Uwagi: Oryginalny smak zwyczajnej białej kiełbasy . Bardzo proste danie . Szybkie |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 10491 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |