Biała kiełbasa z brukselką |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 3.00 Składniki: - 4 małe białe kiełbaski
- 20 brukselek
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka sosu Sosu do mięs ciemnego Knorra
- 1/2 szklanki wywaru z gotowania kiełbasy
|
Opis przygotowania: Białą kiełbasę obgotować w małej ilości wody( 15 minut od zagotowania ). Wyjąć z wody i obsmażyć na rumiano na maśle z oliwą . Zalać wodą z obgotowania kiełbasy . Brukselkę ugotować do miękkości ( 15-20 minut , zależnie od wielkości główek ). Odcedzić . Dodać do kiełbasy . Dusić ok. 10 minut. Doprawić sosem . Podawać z ziemniakami . |
|
Opis / Uwagi: Smaczna , szybka potrawa obiadowa . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 8149 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |