Boczniaki duszone z winem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 750 g boczniaka
- 2 pomidory
- 5 łyżek oleju
- 0.5 szkl. wytrawnego białego wina
- 0.5 szkl. wody
- sok z cytryny
- kilka ziarenek pieprzu
- liść laurowy
- natka pietruszki
- sól
|
Opis przygotowania: Umyć i dokładnie osuszyć boczniaki. Duże części pokroić na mniejsze. Włożyć grzyby na rozgrzany olej, obsmazyć z obu stron, osolić, zalać winem wymieszanym z wodą, dodać soku lub kwasku cytrynowego, kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, dusić do całkowitego odparowania sosu. Potrawę podawać na zimno, posypaną natką pietruszki. Podawać z pomidorem lub papryką. |
|
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 7507 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |