Boczniaki z grilla |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 10 - 15 boczniaków
- vegeta
- 20 dkg tartego sera
- tarta bułka (może być zmieszana pół na pół z pszennymi otrębami)
- oliwa
|
Opis przygotowania: Boczniaki delikatnie opłukać pod bieżącą wodą i wysuszyć. Grzyby panierować w oliwie doprawionej wegetą (na około 5 łyżek oliwy, 1łyżeczka vegety) i tartej bułce. Odstawić na 20 min. w chłodne miejsce. Boczniaki smażyć na średnio rozgrzanym ruszcie po około 2 - 3 min. z każdej strony. Pod koniec grillowania jedną stronę posypać tartym serem. Podawać gorące do spożycia. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 9836 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |