|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Borowikowe kotlety |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 1 kg grzybów świeżych (borowików lub innych, jakimi dysponujemy; jeżeli nie mamy w domu świeżych grzybów, wówczas mogą być suszone, tych będziemy potrzebować mniej niż 1 kg)
- 1 jajko
- 2 cebule (średniej wielkości)
- 2 czerstwe bułki (pszenne)
- 3/4 szklanki mleka (słodkiego)
- olej
- tarta bułka
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Grzyby umyć, pokroić, podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu ok. 30 minut.
Grzyby osączyć, zemleć.
Cebule obrać, posiekać, podsmażyć na oleju.
Do grzybów dodać jajko, namoczone w mleku i odciśnięte bułki, pieprz, sól oraz cebulkę.
Jeśli masa będzie za rzadka, dosypać tartej bułki.
Wymieszać, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju na zloty kolor.
Podawać z frytkami, ziemniakami oraz świeżo przygotowaną surówką. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 6285 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|