|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Botwinka wyśmienita |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 4 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 pęczki młodej botwinki
- koperek
- śmietana 18% kwaśna 200g
- 1łyżka vegety
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki octu jabłkowego lub wg uznania
- sól
- pieprz
- 1½ -2 litr wody (jeżeli mamy duże buraczki przy botwince to 2 litry)
- 1 ząbek czosnku
- 4 jajka (gotujemy na twardo)
|
Opis przygotowania: Botwinkę obrać, umyć, drobniutko pokroić, zalać wodą.
Dodać ząbek czosnku, vegetę, cukier, gotować 10 min na małym ogniu.
Po tym czasie dodać ocet i gotować następne 10 min.
doprawić solą, pieprzem do smaku.
Śmietanę wyłożyć do garnuszka, dodać gorącej botwinki i dobrze wymieszać.
Wlać do botwinki (nie gotować)
Na końcu wsypać posiekany koperek, podawać z pokrojonym w ćwiartki jajkiem.
Do tej botwinki, nie dajemy żadnego mięsa ani tłuszczu, gotujemy na wodzie. Smacznego |
|
|
Przepis został dodany przez: anullkaa7 | Przepis czytano już 6663 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
ręce opadają Dodał/a ~antyulepszacz dnia 2011-03-11 10:39:56
zupka może i smaczna,ale znowu ta profanacja lobby VEGETY,jak ten szajs można spożywać?
|
|
|
|