| Brokuły z migdałami | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  60 min.Głosów: 6Ocena: 4.83
- 1 paczka mrożonych brokuł (lub świeże)
 - 2 łyżki mąki
 - kostka rosołowa
 - 1/4 litra wody
 - 1.5 łyżka masła
 - 1/4 litra mleka
 - jajko
 - kilka kropel cytryny
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Brokuły ugotować na parze i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Przygotować sos beszamelowy:
 Na patelni rozgrzać masło i dodać mąkę. Wymieszać. Nie zasmażać! W gorącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową. Mieszając połączyć z mąką. Dodać sok z cytryny i pieprz. Roztrzepać mleko z jajkiem i dodać ciągle mieszając, podgrzewać aż sos zgęstnieje.
 Sosem zalać brokuły i posypać prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi. Wstawić do rozgrzanego (200 stopni) piekarnika i piec ok. 30 minut.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Zapiekane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  glt | 
	| Przepis czytano już 9857 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |