|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cannelloni z mięsem i pieczarkami |
|
Poziom: średni Głosów: 13 Ocena: 4.23 Składniki: 18 sztuk cannelloni,
30 dkg mielonego mięsa (chudej wieprzowiny),
30 dkg pieczarek,
duża cebula,
3 łyżki oleju,
4 łyżki startego parmezanu,
6 łyżek keczupu,
łyżka masła,
łyżka posiekanej natki pietruszki,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i mięso. Mieszając smażyć 10 min. Farsz przyprawić smaku solą i pieprzem. Cannelloni wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować na twardo. Osączyć, lekko przestudzić, napełnić farszem. Brytfannę posmarować olejem, ułożyć warstwę cannelloni z farszem. Posypać parmezanem. Po wierzchu rozłożyć wiórki masła. Zapiekać 20 min. w temp. 100ş C. Polać keczupem posypać natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 21542 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|