|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Carpaccio z łososia |
|
Poziom: łatwy Głosów: 5 Ocena: 2.60 Składniki: 25 dkg wędzonego łososia w cienkich plastrach,
awokado,
łyżka soku z cytryny,
pomarańcza,
limonka (lub cytryna),
2 łyżki posiekanego szczypiorku.
Sos:
3 łyżki oleju,
sok z pomarańczy i limonki (lub cytryny),
łyżka czystej wódki,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Umyte awokado przekrój na pół i po wyrzuceniu pestki obierz ze skórki. Następnie pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Cytrusy bardzo dokładnie wyszoruj. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, usuń białe błonki. Limonkę pokrój na cienkie plasterki.
Teraz przygotuj sos: soki cytrusowe przecedź, dodaj wódkę, pieprz i sól, całość roztrzep z olejem, i odstaw.
Na 4 talerzykach lub półmisku ułóż plastry łososia, cząstki pomarańczy, plasterki cytryny i kostki awokado, polej sosem, posyp szczypiorkiem. Zanim podasz, wstaw na 15 min. do lodówki. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 24085 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|