|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Carpaccio z parmezanem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 10 Ocena: 3.80 Składniki: 30 dkg polędwicy wołowej,
garść rukoli,
4 łyżki oliwy,
5 dkg parmezanu,
sól,
grubo mielony czarny pieprz.
|
Opis przygotowania: Polędwicę owinąć folią i wstawić do zamrażarki. Rukolę opłukać, odsączyć i rozdzielić na 4 talerze. Zamrożoną polędwicę pokroić w cieniutkie, prawie przezroczyste plasterki. Grubsze plastry przełożyć folią i rozwałkować lub lekko rozbić tłuczkiem. Plastry carpaccio rozłożyć na sałacie, skropić oliwą, posypać pieprzem i parmezanem. Podawać schłodzone. Solić dopiero na talerzu. Zamiast polędwicy można użyć mięsa wołowego bardzo dobrej jakości. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis czytano już 19243 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|