|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cebularze |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 4.29 Składniki: ciasto:
25 dag mąki
2 dag drożdży
1/2 szkl. mleka
1 łyżka cukru
jajko do smarowania
1 żółtko
czubata łyżka masła
nadzienie:
2-3 cebule
łyżka masła
łyżka śmietany
łyżeczka kminku
2 łyżki startego sera
sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Z podanych składników wyrobić ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Przygotować nadzienie: cebule pokroić w cienkie plasterki, poddusić na maśle, dodać śmietanę, chwilę jeszcze dusić. Zdjąć przykrywkę, odparować nadmiar płynu, doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem. Z ciasta uformować niewielkie bułeczki, odstawić do wyrośnięcia. Lekko je spłaszczyć, zrobić dołeczki, w których umieszczać farsz. Wierzch bułeczek posmarować rozbitym jajkiem. Piec na wytłuszczonej blasze. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 12843 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|