Chili Con Carne |
|
Poziom: średni Głosów: 11 Ocena: 4.36 Składniki: 2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 słoik koncentratu pomidorowego z cebulą
400 g mięsa mielonego
1/2 szkl. wody
1/2 szkl. czerwonego wina
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
1 papryka chili
1/2 puszki kukurydzy
sól, pieprz cayenne
|
Opis przygotowania: Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, dodać posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, wodę, wino, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z odsączoną fasolą, kukurydzą, pokrojoną papryką i chili. Całość dusić ok. 30 min. na wolnym ogniu. Podawać z pieczywem, plackami kukurydzianymi lub chipsami tortilla |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 17488 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |