Chili con carne II |
|
Poziom: łatwy Głosów: 4 Ocena: 4.25 Składniki: - 50 dkg mięsa wieprzowego
- 50 dkg pomidorów
- 2 małe papryczki chilli
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka kukurydzy
- olej do smażenia
- curry
- pieprz cayenne
- papryka słodka
- sól
- biały pieprz
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, dodać do mięsa. Papryczki chilli drobno pokroić, dodać do reszty składników. Doprawić do smaku przyprawami. Dusić pod przykryciem ok. 30 min. Pod koniec dodać osączoną kukurydzę i fasolkę z puszki. Podawać z pieczywem. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis czytano już 10528 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |