|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chili con carne III |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 40 dkg fasoli (najlepiej czarnej),
40 dkg wołowiny bez kości,
30 dkg pomidorów,
2 cebule,
4 czerwone papryki,
10 dkg smalcu,
1 szkl. czerwonego wytrawnego wina,
sól,
pieprz,
chili.
|
Opis przygotowania: Fasolę namoczyć, ugotować w tej samej osolonej wodzie. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na smalcu. Dodać pokrojoną w małą kostkę wołowinę i obsmażyć. Dodać także obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz oczyszczoną z nasion paprykę. Dusić do miękkości przyprawiając do smaku solą, pieprzem i chili. Na koniec dodać do mięsa odcedzoną fasolę, dolać wina i gotować 5 - 10 min. |
|
Region: Kuchnia meksykańska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8326 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|