| Chlebek orzechowo-warzywny | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 5.00
- 2 filiżanki pokruszonego, świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami
 - 4 łodygi selera naciowego, drobno posiekane
 - 3/4 filiżanki posiekanych lub zmielonych orzeszków ziemnych
 - 2 zmiażdżone ząbki czosnku
 - łyżka utartego parmezanu
 - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 - 2 jajka, lekko ubite
 - pół filiżanki soku pomidorowego
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Natłuścić i wysypać tartą bułką formę o wymiarach około 14 na 20 cm. Przenieść masę do blachy i wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do temp. 180°C i piec przez 30 min. Upieczony chlebek (sprawdzić patyczkiem) wyjąć z formy i podawać pokrojony w plastry.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia australijska | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 8786 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |