Ciasteczka orzeszki | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: 10 Głosów: 2 Ocena: 5.00  Składniki: - 2 jajka 
- 10 dag cukru 
- 10 dag cukru pudru 
- 20 dag mąki 
- 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 
- 6 szczypt świeżo zmielonego pieprzu 
- 3 dag anyżku
 
  | 
	Opis przygotowania: Jajka ubić z cukrem na gładką masę. 
Dodać cukier puder, pieprz, i mąkę. 
Zagnieść. 
Przykryć ciasto serwetką i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Na stolnicy oproszonej uformować z ciasta wałki o średnicy 1 cm. 
Za pomocą łyżeczki odcinać kawałki o długości 3 cm. 
Powinny one kształtem przypominać orzechy włoskie. 
Wyłożyć blachę papierem pergaminowym. 
Papier posypać anyżkiem i ułożyć na nim ciasteczka. 
Pozostawić je na noc w ciepłym miejscu (gdy w pomieszczeniu jest bardzo ciepło, można je piec już po 4 godzinach). 
Piec 7 minut w temperaturze około 180 stopni. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  termar | 
	| Przepis czytano już 10209 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |