| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Cielęcina na kwaśno |  
	 |  
		Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 1 Ocena: 4.00  Składniki: 500 g cielęciny, 
1 szklanka bulionu, 
tłuszcz, 
cebula, 
mąka, 
sól, 
pieprz czarny mielony, 
3 łyżki octu winnego z czerwonego wina.
 
  |  
	Opis przygotowania: Mięso pokroić w drobną kostkę, smażyć na tłuszczu przez ok. 5 min. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę. Całość oprószyć mąką i smażyć jeszcze ok. 5 min. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i dusić ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodać ocet, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem. |  
	 |  
	| Region:  Kuchnia francuska |  	 |  
		| Przepis czytano już 8160 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |