|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Coleslaw / kolesław |
|
Poziom: średni Czas: 10 min. Porcji: 4-5 Głosów: 13 Ocena: 4.61 Składniki: - 0,5 główki kapusty
- 1 cebula
- 2 marchewki
- majonez
- jogurt / maślanka
- sól, pieprz, cukier, sok z cytryny / ew. ocet winny
|
Opis przygotowania: Kapustę poszatkować, posypać solą (żeby zmiękła), odstawić na chwilę. W tym czasie posiekać cebulę w piórka, posypać łyżeczką cukru, odstawić. Po ok. 20-30 minutach zetrzeć marchewkę na tarce o grubych oczkach. Połączyć warzywa ze sobą, dodać trochę pieprzu, ok. 2 łyżeczek majonezu, 2 łyżek maślanki/jogurtu i kilka kropli soku z cytryny. Dokładnie wymieszać, odstawić w chłodne miejsce, żeby smaki sobą przeszły, i jeść. |
|
Opis / Uwagi: Warto zacząć przygotowanie wcześniej, aby warzywa zmiękły, a smaki się połączyły. |
| Region: Kuchnia amerykańska | Sposób przygotowania: Na zimno | |
Przepis został dodany przez: kass | Przepis czytano już 16909 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|