|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cordero con grisante |
|
Poziom: łatwy Głosów: 6 Ocena: 3.83 Składniki: 0,5 kg jagnięciny (choć równie dobrze smakuje z cielęciną,
a nawet wołowiną),
dużą paprykę,
dużą cebulę,
pół główki czosnku,
mała marchewka,
kawałek pora,
puszka groszku konserwowego,
sól,
pieprz,
chili,
zioła,
oliwa.
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w podłużne kawałki, wrzucić na chwilę na rozgrzaną, suchą patelnię, posypać ostrą papryką. Lekko rumiane wrzucić do garnka, zostawiając na patelni sos. Wszystkie warzywa zmiksować razem, najlepiej w malakserze na drobne kawałki, ale można je też zmiażdżyć na papkę. Wrzucić na patelnie, podlać oliwą i chwilę dusić. Przelać całość do mięsa, z hiszpańską nie szczędzić oliwy, dusić kilka chwil po przykryciem. Można od czasu do czasu podlać wodą lub czerwonym winem. Pod koniec dodać lekko odsączony groszek, podusić jeszcze z 15 min. I najważniejsze: wsypać mnóstwo przypraw, zwłaszcza chili. Sos musi być bardzo ostry, podany z ryżem - wyśmienity. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 9192 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|