przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Cukinia z warzywami

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1/2 kg dowolnych młodych warzyw
1 cukinia zielona
1 cukinia żółta
2 pomidory
1 szklanka tartego żółtego sera
1 niepełna szklanka śmietany 30 %
1 szklanka wywaru warzywnego
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
sól
pieprz
tłuszcz do wysmarowania formy
1/2 pęczka siekanej natki pietruszki

Opis przygotowania:
1 . Cukinię umyć i pokroić w plasterki . Warzywa oczyścić , umyć , osuszyć i ewentualnie pokroić w dość duże kawałki
2 . wywar zagotować , dodając pod koniec śmietanę , doprawić solą i pieprzem , zagęścić zasmażką z mąki i masła . Zdjąć z ognia i wymieszać z tartym serem .
3 . Warzywa umyć w wysmarowanej tłuszczem formie i zalać sosem . Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 25 minut . Posypać posiekaną natką pietruszki . Podawać z bagietką lub ziemniakami z wody .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4149 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin