Deser Chegell bd |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Głosów: 6 Ocena: 4.33 Składniki: - 1/2 litra śmietana kremówka
- 5 łyżek cukier puder
- 1 op żelatyna
- 4 opakowania galaretki różnokolorowe
|
Opis przygotowania: Galaretki - każdą z osobna ugotować w/g przepisu na opakowaniu dodając mniej wody ( latem o połowę). Gdy się zetną, pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić z cukrem (lub tylko wymieszać; gdy się ubije- deser wychodzi puszysty, jeśli się wymiesza - bardziej gładki.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody, szybko połączyć ze śmietaną.
Dno tortownicy wyłożyć (lub nie) biszkoptami, wlać śmietanę z żelatyną.
Pokrojone galaretki porozrzucać dowolnie na masie śmietankowej i wymieszać.
Można dodać bakalie (orzechy,kawałki czekolady).
Włożyć do lodówki |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 10044 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |